Karate

Poslanstvo

S treningom karateja pridobite:

Temeljne življenjske sposobnosti:

 • samozavest
 • pogum
 • vztrajnost
 • pozitivno razmišljanje
 • spoštovanje
 • samokontrolo

Motorične in funkcionalne sposobnosti:

 • koordinacija
 • agilnost
 • fleksibilnost
 • hitrost
 • moč
 • vzdržljivost

 

PROGRAM

V našem klubu se zavedamo, da mora biti program borilnih veščin drugačen za otroke kot za odrasle, otroci imajo namreč posebne potrebe v razvoju in odraščanju, zato je naš program borilnih veščin popolnoma prilagojen njihovim potrebam.Otroci so radovedni, kreativni in imajo bujno domišljijo, z veseljem sprejemajo izive, nova odkritja, po naravi so nagnjeni k učenju.To so lastnosti, ki jih je potrebno negovati in spodbujati skozi celo življenje.Kreativnost, domišljija in učenje, ki traja celo življenje, je podkrepljeno z igro, ki razvija skladen razvoj telesa, um pa spodbuja k ustvarjanju, zabavi, tovarištvu in izmenjavi idej.

S treningom karateja vplivamo na razvoj motoričnih in funkcionalnih sposobnosti in hkrati se razvijajo tudi opažanje,percipiranje,mišljenje,domišljija,pomnenje in drugo. S tem je motorični razvoj v veliki korelaciji z intelektualnim razvojem otroka. Slabo razvite motorične in funkcionalne sposobnosti imajo za posledice počasnost, nespretnost in negotovost,kar zavira radovednost in upočasnjuje intelektualni razvoj otroka. 

Trening karateja omogoča številne možnosti za bogatenje otrokovega emocionalnega življenja. Ustrezne vaje,igra in druženje vzbujajo dobro raspoloženje in občutna stanja ( zadovoljstvo, veselje, radost, navdušenje, samozaupanje, občutek življenske radosti, optimizem).

S pravilno organizacijo in usmerjanjem telesne aktivnosti se izgubljajo pojavi družbeno nesprejemljivega obnašanja (sovraštvo, zavist...).

Telesna aktivnost nudi velike možnosti za razvoj moralnih kvalitet, pozitivnih strani osebnosti in formiranje močne volje in karakterja.

S treningom karateja se razvija iniciativnost, samostojnost, zaupanje, vztrajnost, odločnost, točnost, natančnost, pogum, discipliniranost,prijateljstvo, solidarnost, občutek odgovornosti, poštenost.

KAKO POTEKA?

Izboljševanje motoričnih sposobnosti (koordinacija, fleksibilnost, agilnost, hitrost, moč in vzdržljivost). Vse te elemnte jih učimo skozi igro na zabaven, discipliniran organiziran in varen način.

KAJ SE NAUČIJO?

Poleg tega,da se bodo naučili tehnike samoobrambe je pomembneje,da se bodo naučili deliti, biti vljuden, samozavesten, vztrajen, pozitivno razmišljati, spoštovati odrasle, reči hvala, vzdržati se nasilnega vedenja.

USPEH

V našem klubu se bomo potrudili,da se otroci naučijo useh sposobnosti,ki jim bodo pomagale v življenju, in da dosežejo tudi tak uspeh, ki si ga vsi starši želijo za svoje otroke.

ROJENI SMO Z LJUBEZNIJO DO GIBANJA IN POČUTIMO SE BOLJE, KO SMO HITRI IN MOČNI.
Susan Kalish,dr.športne medicine

 

Tekmovanja

Tekmovanja, ki se jih udeležujemo:

Društvo je aktivni član karate zveze Slovenije.

Udeležujemo se vseh tekem,ki jih organizira zveza: turnirji, pokalne tekme in državna prvenstva,nastopamo pa tudi na raznih turnirjih v tujini.Naši člani tekmujejo v katah in športnih borbah.

Društvo je včlanjeno tudi v wkc-world karate confederation.

Oktobra 2008 smo zelo uspešno organizirali wkc svetovno kadetsko in mladinsko prvenstvo,kjer smo dosegli odlične rezultate;Manca urh je osvojila zlato kolajno v katah, Miha Kralj pa bronasto kolajno v športnih borbah.Nastopilo je več kot 900 tekmovalcev iz celega sveta (Avstralije, Argentine, Južne Afrike...).

Junija 2009 pa smo se udeležili članskega svetovnega prvenstva,ki je potekalo v Miamiju na Floridi,naš tekmovalec Miha Kralj je osvojil 4. mesto v športnih borbah.